Zincirli Vinçler Hakkında Bilgiler
Anasayfa > Zincirli Vinçler Hakkında Bilgiler

Başta inşaat olmak üzere ağır yüklerin kaldırılmasında çeşitli ekipmanlara ihtiyaç duyulan sektörlerde zincirli vinçler kullanılmaktadır. Dişli çark üzerinde hareket edebilme kabiliyetine sahip olan bu vinçler, yüklerin son derece kontrollü ve risksiz bir şekilde taşınmasına yardımcı olmaktadır. Yüksek tonajlı kapasiteleriyle birlikte iş güvenliğini önemli ölçüde artırmaktadır. Maliyet açısından da oldukça ekonomik olan bu ürünler, birden fazla sektörde aktif bir şekilde kullanılabilmektedir. İnsan gücüne duyulan ihtiyacı büyük oranda azaltan zincirli vinçler böylelikle ağırlıkların fiziksel güç ile taşınırken kaybedilen zaman sorununu da ortadan kaldırmaktadır.
Zincirli Vinç Çeşitleri Nelerdir?
Zincirli vinçler, kullanım alanlarına göre farklı çeşitlere ayrılmaktadır. Elektrikli halatlı, mini elektrikli, 4 hareketli ve stüdyo vinçler olmak üzere çeşitlendirilebilen bu ürünlerin her biri farklı özelliklere sahiptir. Zincirli vinç çeşitleri arasından seçim yapmadan önce, kaldırılacak olan yüklerin kapasitesi, hangi ortamda çalıştırılacağı gibi değişkenler göz önünde bulundurulmalıdır.
Zincirli Vinç Kullanım Talimatları
Zincirli vinçler, üretimleri sırasında en az bakım gerektirecek şekilde tasarlanmış ürünlerdir. Ancak yine de bu ürünlerin belirli kurallar doğrultusunda çalıştırılması gerekmektedir. Bu ürünlerin taşınması sırasında toz, toprak ve çamur gibi dış etkenlerden korunması son derece önemlidir. Bunun yanı sıra vinçleri çarpmamaya ya da düşürmemeye özen gösterilmelidir. Zincirli vinç kullanım talimatları doğrultusunda ürünler, kesinlikle uykuluyken veya yorgunken kullanılmamalıdır. Aşırı yükleme yapılmaması gereken bu malzemeler, belirli periyotlarla yağlanmalı ve düzeni olarak bakıma sokulmalıdır. Vinçlerin bakım ve temizlikleri mutlaka uzman kişilerce yapılmalıdır.
Zincirli Vinçler Nerelerde Kullanılır?
Zincirli vinçler, ağır yük taşınması gereken birçok farklı sektörde güvenli bir şekilde kullanılabilmektedir. Kullanım kolaylığının ve iş güvenliğinin üst düzeyde olduğu zincirli vinçler, fabrika, maden, tarla, şantiye, stüdyo ve depo gibi alanlarda tercih edilebilmektedir. Bunun yanı sıra çeşitli donanımların kurulma safhasında, malların yüklenmesinde ve tahliyelerinde vinçlerin gücünden faydalanılabilmektedir.
Kullanım Alanlarına Göre Zincirli Vinçler
Zincirli vinçler, kullanım alanlarına göre değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin daha geniş ve büyük alanlarda elektrikli halatlı çeşitler tercih edilirken, ev gibi yerlerde mini modeller öne çıkabilmektedir. Bu sebeple ürünlerin çalıştırılacağı alanın büyüklüğü, vinç seçiminde önemi bir etken olarak düşünülmelidir. Bunun yanı sıra vinç kullanımında, çalışılacak olan sektörün de etkisi önemlidir. Örnek olarak ses ve ışık kurulumları sırasında elektrikli stüdyo vinçlerinin tercih edilmesi doğru bir tercih olacaktır.
Elektrikli Halatlı Zincirli Vinçler
Yük kapasitelerinin değişken olduğu elektrikli zincirli vinçler, kullanım kolaylığıyla öne çıkmaktadır. Kancalarının 360 derecelik manevra kabiliyetleri ile büyük alanlarda rahat bir şekilde tercih edilebilmektedir. Güçleri kapatıldığında motorları yavaşlamaya başlayan bu ürünlerdeki mekanik kilit fren sistemleri anında devreye girerek olası olumsuz durumların önüne geçebilmektedir. Bu modeller genellikle aşağı ve yukarı yönlü olmak üzere 2 farklı şekilde hareket kabiliyeti sunmaktadır. Bu model, kendi içerisinde çift hızlı elektrikli zincirli vinçler olmak üzere farklı çeşitlere ayrılmaktadır. Çift hızlı modeller, zamandan büyük ölçüde tasarruf ettirirken normal modellere göre daha yüksek bir performans sunmaktadır.
Mini Elektrikli Halatlı Zincirli Vinçler
Mini elektrikli halatlı zincirli vinçler, diğerlerine göre daha küçük alanlarda tercih sebebi olabilmektedir. Farklı yük kapasitelerine göre değişkenlik gösteren bu ürünler 250 ile 1000 kilogram aralıklarında taşıma güçlerine sahiptir. Bu vinçler genellikle tek hızlı olup, 2 yönde hareket edebilmektedir. Standart kaldırma yükseklikleri ortalama 5 metredir.
4 Hareketli Halatlı Zincirli Vinçler
4 hareketli halatlı zincirli vinçler, taşıma ve kullanım kolaylıklarıyla öne çıkmaktadır. Tozlu ve nemli ortamlarda dahi yüksek performans sergileyen bu ürünleri diğerlerinden ayıran en önemli özelliği soldan sağa ve aşağıdan yukarıya olmak üzere 4 farklı hareket kabiliyetine sahip olmasıdır. İnşaat ve üretim tesislerinde sıklıkla tercih edilen bu modeller, atölye kullanımları için de uygundur.
Elektrikli Stüdyo Vinçler
Elektrikli stüdyo vinci, birçok farklı alanda kullanım kolaylığı sağlayan bir taşıma ekipmanıdır. Stüdyo setleri başta olmak üzere depo ve hareketli ses ışık sistemlerinin kurulup kaldırılmasında kullanılmaktadır. Yük taşıma kapasiteleri değişkenlik göstermekte olup, kumanda kolu vasıtası ile monoray veya kurulan düzenek üzerinde kolaylıkla hareket ettirilebilmektedir. Oldukça sağlam yapılara sahip olan stüdyo vinçleri, hızlı tepkime süreleriyle üst düzey bir performans sunmaktadır.